Po registrácii v agentúre, ktorá je bezplatná, si vás agentúra skôr či neskôr pozve na casting.
Na základe inštrukcií sa pozvaný uchádzač dostaví do agentúry, kde vypíše krátky formulár a následne ho pracovník castingovej agentúry odfotí. Pri vstupe dostane každý účastník castingu poradové číslo s ktorým vchádza do castingovej miestnosti.

casting
V prípade fotocastingu si vás pracovník agentúry odfotí, pokiaľ ide o casting, ktorého súčasťou sú aj kamerové skúšky, predstúpite pred kameru, kde s vami pracuje castingový režisér. Nasleduje krátke predstavenie sa do kamery, zaznamenanie oboch profilov a rúk.
V prípade , že casting vyžaduje aj isté herecké schopnosti, castingový režisér s vami urobí tzv. kamerové skúšky, pričom bude  od vás chcieť zahrať nejakú akciu z pripravovaného projektu . Táto akcia je spravidla krátky úryvok textu alebo konkrétnej hereckej akcie, ktorá je súčasťou reklamného scenára – storyboardu.

Priebeh castingu sa zaznamenáva na kameru a digitálny fotoaparát a následne sa zasiela klientovi, resp. režisérovi, ktorý si na základe dodaných materiálov vyberá vhodných kandidátov na jednotlivé postavy.